Derékfájás nélkül sokkal jobb!

Én világ életemben ülőmunkát végeztem, hiszen könyvelő vagyok. Mindig hallgattam, hogy az idősebbek szenvedek a derékfájás problémáitól, de én azt gondoltam, hogy mivel rendszeresen mozgok, futok túrázok és edzőterembe is járok, ez a probléma engem nem fog elérni. Egy ideje azonban azt vettem észre, hogy egyre többet húzogatom a derekam és nehezebben tudok felkelni a székből. Ez mára már odáig fajult, hogy el kellett látogatnom a www.lamiris.hu oldalra, és foglalnom kellett egy időpontot, mert reggelente arra ébredtem, hogy sajog a derekam. Volt olyan reggel is, hogy alig tudtam kikelni az ágyból. Nagyon megrémültem, hiszen nekem fontos a mozgás, nem akartam abbahagyni. Orvoshoz nem mertem menni, mert tudtam, hogy nagy valószínűséggel azonnal pihenésre intene, és ez tudom, hogy nálam nem megoldás. Úgy találtam rá a Lamiris oldalra, hogy egy ismerősöm szintén hasonló problémákkal már járt Mariannál, és nagyon gyors és hatékony segítséget kapott, azt reméltem, nekem is sikerülni fog mindez.

Mariannhoz ellátogatva rögtön azzal kezdtem, hogy tudom, hogy pihennem kellene, de nem szeretném feladni a mozgást, és úgy nyújtson nekem segítséget, hogy ne kelljen otthon feküdjek közben. Meglepetésemre mosolyogva azt válaszolta, hogy az ég őrizzen attól, hogy abbahagyjam a mozgást. A cél, hogy úgy legyek jól, hogy rengeteget futok és kirándulok. Persze szóba került a megfelelő nyújtás hiánya, és hogy a derekam mélyizmai nem igazán erősek, gyógytorna szükségeltetik. Már az első alkalom után sokkal jobban éreztem magam. A masszázs és a lágy izület kimozgatás után egészen egyszerűen könnyebbnek és sokkal lazábbnak éreztem a testemet. Olyan volt, mint hogyha több kiló súlyt levettek volna rólam. A kinesio tape ragasztás segítségével pedig aztán a maradék fájdalom is eltűnt a derekamból. Egészen sokáig úgy keltem fel reggel, mint ha kicseréltek volna. Persze közben rendszeresen csináltam az otthoni gyógytorna gyakorlatok sorát, amit együtt megtanultunk Mariannal, és otthon minden egyes nap csinálni kellett. Külön jó, hogy ezek a gyógytorna gyakorlatok nem okoznak túl sok időveszteséget, hiszen 15-20 perc alatt szoktam is végezni vele. Így tényleg minden egyes nap meg tudtam csinálni a gyakorlatokat probléma nélkül.

Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ha ilyen problémája van, keresse fel a Lamiris oldalt, mert a derékfájás később nehezebb problémákat és tüneteket tud okozni, még gerincsérv is kialakulhat, amit a jelenlegi nehezebb orvosi környezetben a legokosabb elkerülni. Én nagyon hálás vagyok, hiszen havi egyszer ellátogatok ide, napi 20 percet tornászok és semmi de semmi bajom sincs. Ott tudom folytatni az életemet, ahol tartottam, amikor ellátogattam a Lamiris szalonba.